(English) IPIS: Call for Tender Proposals (event management company to provide long-term logistical and administrative support)
Din păcate acest articol este disponibil doar în Engleză Americană.
Din păcate acest articol este disponibil doar în Engleză Americană.
Institutul pentru Inițiative Strategice a prezentat primele spoturi video din cadrul proiectului „Toți suntem Moldova – redescoperă comunitățile etnice”, care au fost filmate cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA.
„DIALOGURILE TRANSNISTRENE” – O NOUĂ PLATFORMĂ PUBLICĂ PENTRU CREAREA UNEI ATMOSFERE DE COOPERARE ȘI CONSOLIDARE A ÎNCREDERII
Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) și SIGMA-Expert, cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a lansat proiectul „Dialoguri transnistrene”.
Proiectul a creat o platformă de interacțiune publică pentru mai mult de 40 de reprezentanți ai comunității de experți, mass-mediei, societății civile, mediului de afaceri, elitelor culturale și intelectuale, pentru a discuta constructiv diverse aspecte, inclusiv cele legate de rezolvarea conflictelor.
Respectarea drepturilor și a libertăților şi susținerea principiilor toleranței sunt deosebit de importante pentru societatea moldovenească, care trece printr-o perioadă de schimbări profunde, susţine șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, la conferința „Promovarea societății civile și a dialogul interetnic în contextul procesului de asociere cu UE”, el a spus că „orice societate este formată din diferite grupuri și fiecare participant trebuie să aibă libertatea de a se exprima și, în același timp, să tolereze opinia altor membri ai societății”. „Dezvoltarea armonioasă a societății depinde de menținerea valorilor general-umane: orice individ, orice grup vrea să trăiască într-un mediu de dreptate, libertate și respect reciproc. Acest lucru este deosebit de important în contextul unor schimbări profunde care au loc în Republica Moldova în sfera politică, economică și socială. Într-o societate nu trebuie să existe impunerea unui anumit punct de vedere, fapt care mereu implică riscul creşterii dezbinării sociale și a contradicțiilor. Bineînțeles, statul joacă un rol major în consolidarea societății, în definirea unor reguli clare, care să asigure dezvoltarea în conformitate cu principiile fundamentale, fapt ce va avea un impact pozitiv atât asupra cetățenilor, cât și asupra țării, în general”, consideră diplomatul. Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a menționat că „dezvoltarea societății civile și creșterea dialogului interetnic ar trebui să devină o normă, iar autoritățile ar trebui să se implice mai activ în dialogul cu societatea civilă”. Directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS) Vlad Kulminski, a menționat că „la dezbinarea societății Moldovei […]
Dialogul interetnic este cheia consolidării unei societăți puternice în Republica Moldova Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP), în parteneriat cu Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) şi Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), au organizat luni, 1 octombrie curent, Conferința „Societatea civilă şi dialogul interetnic în Republica Moldova– provocări, actori şi soluții”.
Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) 2018. Toate drepturile sunt rezervate.
Comentarii recente