Vlad Kulminski. Euroradio Belarus.

În luna mai 2019 are loc a 10-a aniversare a „Parteneriatul Estic“, care a fost lansat cu scopul de a aprofunda și consolida relațiile dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și șase țări vecine din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

În ce măsură PE din 2019 diferă de PE din 2009? Care sunt principalele succese și eșecurile UE? Sau dacă mai este încă valabil, „Parteneriatul Estic“, în formatul de șase? În ce măsură țările au profitat de PE.

La  aceste și alte întrebări într-un interviu live la Euroradio Belarus au răspuns consilierul președintelui armean, director al Centrului Internațional pentru Dezvoltare Umană Teva Poghosyan și fostul consilier politic al prim-ministru al Republicii Moldova, director al Institutului de Inițiative strategice Vladislav Kulminski.

În timpul discuției, Kulminski a menționat că “programul Parteneriatului estic rămâne relevant, permițând țărilor participante să realizeze reforme instituționale interne”. În același timp, Kulminski subliniază faptul că liderii acestor țări ar trebui să poarte răspunderea pentru dinamica reformei.